דיני משפחה


spec6

משרדנו עוסק מזה שנים רבות בתחום דיני המשפחה וגירושין. אנו מעניקים טיפול משפטי בסוגיות משפחתיות מורכבות. במסגרת הטיפול בתיקי משפחה, כלולים בין היתר- ניהול תיקי גירושים, חלוקת רכוש ונכסים, הסכמי וממון, משמורת ילדים, מזונות, צוואות ירושות ועוד. קונפליקטים בין בני זוג לרוב יהיו קשים ומורכבים וידרשו המון כוחות והתמודדויות, ובמידה רבה גם ייצרו נזק בלתי הפיך בעיקר לילדים. ולכן – ניתן לעשות הליך של גישור, המהווה חלופה מהירה וידידותית להליך הגירושין המסורתי והמספק מעטפת רכה ככל האפשר למשפחה המורחבת.

אליהו סלמאסי – משרד עורכי דין מעניק לקהל לקוחותיו שירות אמין, דיסקרטי ומקצועי, המותאם לצרכיו האישיים של כל לקוח.

 

ניהול תיקי גירושין-
משרדנו עוסק בליווי וייצוג במסגרת הליכי משפטיים בתיקי גירושין והוכר כאוטוריטה בתחום-
באופן טבעי, אנשים רבים פונים להליך פתיחת תיק גירושין ברגע שהנישואין עולים על שרטון ונוצר מצב שבו קשה מאוד להתנהל ברמה הביתית והיומיומית. עם זאת, ראוי לקחת בחשבון שמדובר בהליך קשה ומורכב שידרוש המון כוחות והתמודדויות, ובמידה רבה גם בלתי הפיך. לכן כדאי לשקול את כל האפשרויות העומדות לרשותכם לפני שפונים להליך התנהלות זה. תיק גירושין הכרחי וחיוני כאשר אין בין בני הזוג הסכמה עקרונית לגבי תנאי הגירושין או עצם סיום חיי המשפחה. במידה והסכמה כזאת קיימת – ניתן לעשות הליך של גישור, המהווה חלופה מהירה וידידותית להליך הגירושין המסורתי.

הליך הגירושין המתבצע במעמד בית הדין הרבני כולל הופעה לפני בית הדין הרבני. בשלב זה הדיינים צריכים לבדוק ששני בני הזוג אכן נחושים להתגרש ושאין כל סיכוי לשלם בית. לאחר שיתקבל אישור של בית הדין הרבני המהווה פסק דין המתקבל בממסד בישראל (כגון ביטח לאומי), ניתן להסדיר את עניין המזונות, חלוקת רכוש, משמורת במסגרת בית הדין האזרחי.

 

משמורת ילדים-
משרדינו בעל ניסיון עשיר בתביעות גירושין והסכמי משמורת- החובה החלה על ההורים לדאוג לכל הצרכים של ילדיהם המשותפים הקטינים, תוך דאגה לשלומם, מבחינה בריאותית ונפשית.

המונח משמורת מתייחס למשמורת משפטית ולמשמורת פיזית.

משמורת משפטית, משמעה - הוריו הביולוגיים של קטין הם האפוטרופוסים הטבעיים שלו מבחינה משפטית, כלומר, גם לאחר פרידה ו/או גירושין, שני ההורים נשארים אפוטרופוסים של ילדיהם הקטינים והם אחראים לעניין הצרכים, וכן לקבלת כל ההחלטות המהותיות (במשותף ובאופן שווה) באשר לענייני גידולם, חינוכם ועתידם של ילדיהם המשותפים.

משמורת פיזית, משמעה - החזקת הילדים הקטינים לאחר פרידה ו/או גירושין, כלומר, מתייחסת למקום הפיזי בו יתגוררו וילונו הילדים, כאשר לרוב מקובל לקבוע, כי אחד ההורים יהא ההורה המשמורן, כהורה יחיד, עליו מוטלת החזקתו הפיזית של הקטין, ואילו לגבי ההורה השני נקבעים הסדרי ראיה וביקורים ביחס לילדיו.

 

חלוקת רכוש וממון-
משרידנו, בין תחומי עיסוקו השונים, מתמחה בהסדרי חלוקת רכוש וממון בהליך הגירושין- ברמה העקרונית והבסיסית, רכוש שנצבר במשותף במהלך חיי הנישואין, יתחלק באופן שווה בין בני הזוג בעקבות גירושין, ללא התחשבות בעובדה על שם מי רשום הרכוש שיועד לחלוקה.

רכוש שהובא על ידי אחד מבני הזוג לתוך הזוגיות והנישואין, מתנות וירושות שהתקבלו וניתנו במהלך הנישואין, גמלה המשתלמת לאחד מבני הזוג על-ידי המוסד לביטוח לאומי, או גמלה או פיצוי שנפסקו או המגיעים על פי חיקוק לאחד מבני-הזוג בשל נזק גוף, או מוות, נכסים שבני הזוג הסכימו בכתב ששווים לא יאוזן ביניהם, לא מחויבים בחלוקה לפי אותו עיקרון בסיסי.

עם זאת יתכנו מקרים בהם צד אחד תובע את חלקו ברכוש המשותף והצד השני מתנגד לו בטענה שהרכוש הוא שלו, עוד מלפני הנישואין, יידרש הצד התובע את חלקו להוכיח שלצד המתנגד הייתה כוונה לשתף אותו בנכס שעל שמו עוד מלפני הנישואין.

 

הסכמי ממון-
משרדינו מתמחה בניסוח והכנת הסכמי ממון- חוזה ייחודי בין בני זוג, המבקשים לעגן בצורה מסודרת את הפן הכספי ביחסיהם ונושאים רבים אחרים הקשורים לניהול החיים המשותפים כגון: משמורת ילדים, חינוך הילדים, מזונות וכיו"ב. למעשה, כל עניין הנוגע לחיי הזוגיות, אשר עלול ליצור בשלב כזה או אחר מחלוקת בין הצדדים, יכול להיכנס לתוך ההסכם. בנוסף, החוזה קובע את אופן חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה של פרידה ומביא לוודאות משפטית, אשר תורמת לחיי זוגיות בריאים, ללא חששות מאינטרסים כלכליים.  

 

הסכם גירושין-
משרדינו למעלה מעשור עוסק בניסוח וכתיבת הסכמי גירושין- הסכם אשר נערך בין בני הזוג ושמטרתו המרכזית הינה לסייע לצדדים להגיע לפשרות והסכמות בנוגע לסוגיות השונות הכרוכות בפירוק נישואיהם. זהו הסכם אשר ניתן להכליל בו את כל העניינים הקשורים לגירושין לרבות מתן גט, מזונות ילדים, משמורת ילדים, הסדרי ראיה, חלוקת רכוש, מזונות אישה, פירוק שיתוף בנכסים, הבטחת מדור לקטינים ולאישה ועוד.

על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, הסכם גירושין חייב להיות מובא לאישורו של בית המשפט. הערכאה השיפוטית בוחנת את סעיפי ההסכם השונים, ובפרט מתחקה אחר הבנת ההסכם על ידי בני הזוג על שלל השלכותיו. מרגע שאושר הסכם גירושין על ידי בית המשפט, הוא מקבל תוקף של פסק דין.

 

מזונות-
דמי מזונות הם האמצעי בעזרתו תומך הבעל במשפחתו בשעת פרידה, כלומר - לאחר גירושין. במסגרת ההליך המשפטי שנעשה בעקבות הבקשה של בני הזוג להתגרש, ייקבעו על ידי בית הדין גובה המזונות, כאשר ישנם שני סוגים עיקריים של מזונות כאלו: מזונות ילדים ומזונות אישה. לרוב יהיה הבעל מחויב בתשלום דמי מזונות, וזאת גם בשל ההשקפה הנגזרת מההלכה היהודית וגם משום שבדרך כלל, המשמורת על הילדים תועבר לאם והיא זו שתישא בהוצאות על גידולם.

מזונות ילדים- דמי מזונות ילדים נועדו להבטיח את קיומם ורווחתם של ילדיו של האב, גם לאחר פירוק השותפות בין האב לבין האם. ההשקפה לעניין זה ברורה: האב עדיין אחראי לילדיו, גם אם התא המשפחתי מפורק וגם אם הוא כבר לא נמצא בבית ומגדל את הילדים באופן יומיומי. מאחר וזו האם שעושה זאת בדרך כלל, האב צריך לסייע לה בהתמודדות עם ההוצאות הרבות שדורש גידול הילדים - והוא עושה זאת דרך תשלום דמי מזונות מידי חודש.

מזונות אישה- דמו מזונות אישה נועדו להבטיח את קיומה של האישה במהלך תהליך הפרידה, כלומר כל עוד בני הזוג נשואים - אך חיים בנפרד. לעיתים, הליך הגירושין לוקח זמן לא מועט, אך כל עוד לא ניתן גט לאישה, בני הזוג עדיין נחשבים נשואים. כאשר הם עודם בגדר נשואים, הבעל עדיין חייב למלא את חובותיו, וביניהן - לכלכל את אשתו. המזונות יינתנו כמובן רק עד למתן הגט באופן רשמי על ידי הבעל ולכן, לא מעט פעמים הם מהווים מעין זרז להשלמת התהליך, גם בקרב בעלים אשר מסרבים להעניק גט ולהפוך את הגירושין לרשמיים.

 

ירושות וצוואות-
משרדינו מתמחה בעריכת צוואות וליווי משפטי בנושאי צוואות וירושות- עם פטירת האדם המוריש, יש להבחין בין שני מצבים בהם הוא מוריש למעשה את רכושו:

• בצוואה – בה הביע המוריש את רצונו כיצד יחולק רכושו לאחר מותו.
• דרך חוק הירושה – כאשר המנוח לא השאיר אחריו צוואה, רכושו יחולק בהתאם לנקבע בחוק הירושה.

יש לציין כי מרבית האוכלוסייה בישראל לא כותבת צוואה מסיבות רבות: ההתעסקות עם כתיבת צוואה והמחשבה על המוות לא נעימים ועל כן דוחים את העניין, הרצון לא לפגוע בקרובים אלייך במידה ויגלו בטרם עת את הצוואה, המחשבה כי הנכם צעירים ועל כן מוקדם מדי לכתוב צוואה. כתוצאה מכך, אדם שנפטר ללא צוואה למעשה מוריש את עזבונו בהתאם לתנאים בחוק הירושה ולא בהכרח בהתאם לרצונותיו. ירושה מסוג זה נקראת ירושה על פי דין להבדיל מירושה על פי צוואה (מצב בו המוריש כתב צוואה בטרם פטירתו).

 
מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם!